TÜRKPATENT, Marka ve Patent Uzmanları Derneği (MAPADER) ile Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği (AIPPI) Türkiye Temsilciliği tarafından Türk Patent Konferans Salonu'nda "Sınai Mülkiyet Kanunu Kapsamında Marka ve Patent Mevzuatındaki Değişiklikler ve Uygulamadaki Yenilikler Sempozyumu" düzenlendi.
Açılışta konuşan Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, Diyarbakır ve Şırnak'tan gelen şehit haberlerinden duyduğu üzüntüsünü dile getirerek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, Türk milletine başsağlığı diledi. Batılı güçlerin bölgeye yönelik oyunlarının amaçlarına ulaşamayacağını vurgulayan Prof. ASAN, kadim milletlerden olan Türk milletinin bu olaylardan ders çıkararak, daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi.
Sınai Mülkiyet Kanunu'nun, uzun süren çalışmalar sonucunda hayata geçirildiğine işaret eden Prof. ASAN, kanunun yürürlüğe girdiği ocak ayından bu yana 130'a yakın etkinlik gerçekleştirerek yenilikleri anlattıklarını söyledi. Prof. ASAN, yeni kanuna ilişkin alanda da farkındalık oluştuğunu belirterek, öngöremedikleri senaryoların da bu tür etkinliklerle ele alındığını ifade etti. Prof. ASAN, kanuna ilişkin birçok yönetmeliğin bu süre zarfında hayata geçirildiğini bildirerek, Fikri Mülkiyet Yürütme Kurulu'na ilişkin yönetmeliğin de hazırlıklarının sürdüğünü anlattı. Prof. ASAN, şöyle devam etti:
"Sınai Mülkiyetle ilgili veriler de gelmeye başladı. 2016 yılına göre çok fazla bir artış yok. Markalarda, patentlerde bir artış, tasarımlar da az bir düşüş var. İnşallah yılın geri kalan bölümünde daha da artacağını öngörüyoruz. Tescil kurumuyuz. Sınai Mülkiyet artışı, bizim farkındalık etkinliklerimizle ilişkili. Temelde ekonomi ve inovasyon ekosisteminin diğer bileşenleriyle ilgili bir konu. Olumlu gelişmeler gözlemliyorum. Türkiye'de 20'nin üzerinde üniversitede yıllık 10 ve üzeri patent başvurusu var. 50'nin üzerinde başvurusu olan 3-4 üniversitemiz var. En az bir patent başvurusu yapan 100'e yakın üniversitemiz var. Bu farkındalık her tarafa yayıldı."
TÜRKPATENT’in uluslararası otorite olduğunu anımsatan Prof. ASAN, Bosna Hersek'ten rapor hazırlanmasına yönelik başvuru aldıklarını bildirdi.
Markalar Dairesi Başkanlığının yeni dönemde başvuruları çok hızlı şekilde sonuçlandırdığını belirten Prof. ASAN, "Geçen sene 6 bin 500 patent başvurusu aldık, bu sene 7 bin civarında en az bekliyoruz. 3 bin 500 de faydalı modeli de düşünürseniz 10 bin buluştan bahsediyoruz. Raporlarını da düşünün 15 bin civarında rapor düzenleme işiyle karşı karşıya kaldık. Bu ülke açısından sevindirici bir şey, diğer taraftan da bu raporların zamanında, hızlı bir şekilde piyasaların beklentileri doğrultusunda raporların hazırlanması benim için en ivedi konu." ifadelerini kullandı.
AIPPI Türkiye Başkanı Sertaç KÖKSALDI ise Sınai Mülkiyet Kanunu'nun herkes tarafından uzun süredir beklendiğini, geniş kapsamlı çalışmalar sonucunda yürürlüğe giren düzenlemeyle alanın iyileştirildiğini vurguladı.
MAPADER Başkanı Önder Erol ÜNSAL, söz konusu kanunun yürürlüğe girmesiyle birçok yeniliğe kapı aralandığını söyledi. Yeniliklere ilişkin bazı soruların yanıtlanması için birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini anlatan Ünsal, gelecek hafta İstanbul'da da etkinlik yapılacağını kaydetti.
Çukurova Marka Patent Kalite Yönetim ve Danışmanlık firma kurucusu Osman ÇEKİRGE’nin de katıldığı sempozyumda, 6769 sayısı yeni SINAİ MÜLKİYET KANUNU ile ilgili soru ve cevaplarla müvekkillerine daha iyi ve geniş konuda kaliteli hizmet vermek için bilgiler edinilmiştir.
Özellikle Marka için Muvaffakatname ve Kullanmama Def’i konularında yeni kanunun getirmiş olduğu yasal şartlar ele alınmış ve en kısa zamanda ilgili tüm müşteri ve müvekkillere gerekli bilgilerin verilmesi için düğmeye basılmıştır.
Çukurova Marka Patent Kalite Yönetim ve Danışmanlık ailesi olarak hızlı, etkin ve kaliteli hizmet için gerekli tüm bilgi alt yapısını oluşturma misyonumuz ile tüm türkiye’de hizmet vermeye 10 yıl önce olduğu gibi hala devam etmekteyiz.
Adana Marka Tescili
Çukurova Marka Patent Kalite Yönetim ve Danımanlık firması olarak Adana ili Barajyolu mevkiinde bulunan ve 5 yıldır faaliyette olan şubemiz ile Adana firmalarına marka tescil, patent tescil, tasarım tescil, faydalı model tescil, barkod numarası tescil, gln numarası tescil, domain tescil(alan adı tescil), Iso 9001, Iso 14001, Iso 45001 ve Iso 22716 GMP Belgelendirme hizmetlerini kurumsal bir şekilde sunmaktayız. Adana şube için 0322 225 8233 numaralı hattımızla irtibata geçebilirsiniz. |
Hatay Marka Tescili
Çukurova Marka Patent Kalite Yönetim ve Danımanlık firması olarak Hatay ili Antakya ilçesinde 2010 yılında kurulan ve 12 yıldır faaliyette olan şubemiz ile Hatay firmalarına marka tescil, patent tescil, tasarım tescil, faydalı model tescil, barkod numarası tescil, gln numarası tescil, domain tescil(alan adı tescil), Iso 9001, Iso 14001, Iso 45001 ve Iso 22716 GMP Belgelendirme hizmetlerini kurumsal bir şekilde sunmaktayız. Hatay şube randevu ve daha fazlası için 0326 225 13 33 numaralı hattımızla irtibata geçebilirsiniz. Marka tescil konularında ve merak ettiğiniz diğer konular için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.cukurovamarka.com |
İstanbul Marka Tescili
Sanayi ve Ticaret şehrimiz olan İstanbul'da marka tescil konusu ve diğer hizmetlerimiz için ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. |
Adana Danışmanlık
Kaliteli ve verim alacağınız danışmanlık hizmetlerimiz konularında profesyonel mühendislerimizle danışmanlık hizmeti vermekteyiz. |
Mersin Marka Tescili
Marka Tescil konusunda da oldukça gelişen şehrimize şubelerimizde değer katmaya devam ediyoruz. |
Marka Tescil Sorgulama
Tescil etmek istediğiniz ismin araştırmasını yapıp, işimizi büyük titizlikle yapıyoruz. |
ISO belgesi
ISO belgesi konusunda kalite belgelendirme hususunda hizmet verdiğimiz, sertifikalı eğitimler verdiğimiz ofislerimiz mevcuttur.Eğitim takvimimize şu linkten ulaşabilirsiniz. Eğitim Takvimi |
Marka Tescil Yenileme
Sürdürülebilir kalıcılığı yakalamak için markanızı yenileyin. Hukuki savaşlardan korumak adına marka tescilinizi uzatmaktan memnuniyet duyarız. |