CE Belgesi, CE Belgelendirme

Sıra

Direktifin Kapsadığı Alan

Uyumundan Sorumlu Kuruluş

1

Alçak Gerilim Cihazları

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

2

Basit Basınçlı Kaplar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

3

Gaz yakan aletler

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

4

Sıcak su kazanları

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

5

Elektromanyetik uyumluluk

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

6

Makinalar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

7

Sivil kullanım için patlayıcılar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

8

Otomatik olmayan tartı aletleri

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

9

Patlayıcı ortamlarda kullanılan ekipmanlar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

10

Asansörler

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

11

Dondurucular

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

12

Basınçlı kaplar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

13

Açık havada kullanılan ekipmandan çevreye yayılan gürültü

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

14

Floresan lambalarda enerji etkinliği

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

15

Vücuda yerleştirilebilir aktif tıbbi cihazlar

Sağlık Bakanlığı

16

Tıbbi cihazlar

Sağlık Bakanlığı

17

In vitro tıbbi tanı cihazları

Sağlık Bakanlığı

18

Oyuncaklar

Sağlık Bakanlığı

19

Gezi amaçlı tekneler

Denizcilik Müsteşarlığı

20

İnşaat malzemeleri

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

21

Kişisel korunma donanımları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

22

Radyo ve telekomünikasyon terminal cihazları

Telekomünikasyon Kurumu

23

Yolcu taşıma amaçlı kablo üzerinde hareket eden araçlar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Tüm bu ürünleri üreten ve Avrupa birliği ülkelerine satan firmaların mecburen alması gereken ve sanayi bakanlığı tarafından denetime tabi olan ve denetim sonucunda veya herhangi bir şikayet neticesinde CE belgesini gösteremeyen üreticiler ve satıcılar maddi para cezaları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. 

Avrupa Birliği, şu anda 28 üye ülkeden oluşan, 500 milyondan fazla nüfusu olan siyasi ve ekonomik bir birliktir. Bu birliğin serbestiyet tanıdığı dört temel unsurdan bir tanesi malların serbest dolaşımı başlığı altındaki ürünlerdir.

CE İşareti ise bu ürünlerin AB teknik mevzuatında belirlenen kurallara uyduğunu ve herhangi bir teknik engele takılmadan AB dahilinde serbest dolaşıma girebileceğini gösterir.

Agrega üreticileri, asansör üreticileri ve montaj firmaları, yapı malzemeleri üreticileri, bims üreticileri, elektronik ürün üreticileri ürettikleri ürünlerin Avrupa pazarına girmesinin haricinde yasal olarak ürünlerinin çeşitli testlerini yaptırmak ve limitler içerisinde olduğunu ya bir onaylı kuruluş ya da kendi beyanlarıyla belirtmek zorundadırlar. 

Çukurova Marka Patent Kalite Danışmanlık olarak; CE konusunda mecburiyeti olan tüm sektörler için teknik dosyanın hazırlanması ve gerekli testler için laboratuvar çalışmalarını yapmaktayız. Ürün tip testleri ve performans deneyleri neticesinde herhangi bir uygunsuzluk çıkmaması halinde denetim gerçekleştirilerek CE etiketi almaya hak kazanarak ürünler üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Özellikle faaliyet alanlarımız olan İstanbul, İzmir, Bursa, İzmit, Eskişehir, Adana, Mersin, Antalya, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş illerinde CE belgelendirme, CE test ve denetler, Ce declaration, Self Declaration, Onaylı kuruluş denetimleri, teknik dosyaların hazırlanması, raporlanması ve sunulması gibi hizmetleri etkin bir şekilde yapmaktayız.  

CE Belgesi Nedir?

Avrupa Ekonomik Alanında (AEA) serbest dolaşımda bulunan birçok üründe CE harflerini görürüz. Avrupa' ya Uygunluk anlamına gelen bu işaret Topluluk içinde satılan ürünlerin asgari güvenlik, sağlık ve çevre koruma gereklerine göre denetlendiğini/ değerlendirildiğini gösterir. Avrupa Topluluğu içerisinde satın aldığınız yeni bir telefon, mutfak robotu, televizyon veya boya kaleminde CE işaretini görürsünüz. CE işareti aynı zamanda tüm üreticilerin hesap verilebilir aynı kurallara uyumunu zorunlu kılarak adil rekabet koşullarını ifade eder.

 

CE Belgesi Ne İşe Yarar?

Gereken ürün grupları için CE belgesi alıp, ürününe CE işareti iliştiren üretici, ürününün tüm yasal (yönetmelik ve standartlara) gereklere uyduğunu ve ürünlerinin ekonomik alan içerisinde satılabileceğini deklare eder.
CE Belgesi iş dünyasına ve tüketicilere iki ana fayda sağlar. İş dünyası CE işareti taşıyan ürünlerin AEA da hiçbir engellemeye tabi tutulmadan satılabileceğini, tüketicilerde satın aldıkları ürünlerin aynı düzey temel sağlık, güvenlik ve çevresel koruma gereklerini karşıladıklarını bilir.

Ürünlerinin bu temel gereklere uyguluğunu değerlendirmek, bu çerçevede teknik dosya hazırlamak, gerektiği durumlarda CE belgesine sahip olmak, AT Uygunluk Deklarasyonunda (AT Uygunluk Beyanı) bulunmak ve ürünlerine CE işareti iliştirmek üreticilerimizin sorumluluğundadır.

CE Belgesi Nasıl Alınır?

Test, muayene ve/veya CE sertifikasyon çalışmaları içeren ürün uygunluğunu değerlendirme prosedürleri (modüller) takip edilerek, ürün piyasaya çıkmadan önce bu işlemler tamamlanmış olmalıdır. Üreticilerimiz, ürünlerinin kapsamları içerisinde bulundukları yönetmelikleri doğrulayarak gerekiyorsa bu alanda uygunluk değerlendirme işlemi sunmak için yetkilendirilmiş onaylanmış kuruluşlara başvurmalıdırlar.  

AT Uygunluk Beyanında hangi bilgiler bulunmalıdır?

AT Uygunluk Deklarasyonu, ürün, üretici veya üretici temsilcisi, gerekliliği olan ürün gruplarında Onaylanmış Kuruluş ve harmonize standartlar ile ilgili aşağıda sıraladığımız bilgileri içermelidir.Ürünün tanımı

•    Üreticinin veya yetkili temsilcisinin adı ve adresi

•    Bu deklarasyonun tek sorumluluğunun üreticiye ait olduğunun beyanı

•    Ürünün izlenebilirliğine yardımcı olacak tanımlaması, uygun durumda uygun netliğe sahip ürün fotoğrafı

•    Ürünün uygun olduğu AT yönetmeliği

•    Uygunluğu referans verilen harmonize standartlar ve/veya şartnameler

•    Gerektiği durumlarda, onaylanmış kuruluş adı ve numarası, izlenen modülün tanımı ve CE sertifikası bilgileri

•    Ek bilgiler, imza, imza yetkilisi adı görevi, imza yeri ve tarihi

CE İşareti ürünlere nasıl iliştirilir?

CE İşaretinin şekli aşağıdaki gibi olmalıdır, boyutları değişse bile oranlara uyulmalıdır. CE işareti ürün bilgi levhası/etiketi üzerine görünür, okunaklı, silinemez bir şekilde iliştirilmelidir. Ürünün doğasından kaynaklanan sebeplerden ötürü bu şartlar sağlanamazsa ürünün paketine ya da uygun dokümanlara iliştirilmelidir.

Temel Gerekler: AB yönetmeliklerinin başlıca özelliği, CE işareti taşıyacak ürünlerin yüksek sağlık ve güvenlik gereklerini ortaya koyan temel gereklerle sınırlandırılmış olmalarıdır. Temel gerekler ürünün doğasında olan tehlikeleri ifade eder, bu yüzden üreticiler eğer kullandıkları harmonize standartlarda yer almıyorsa risk analizlerini yapıp teknik dosyalarında bulundurmalıdırlar. 

Temel gerekler ulaşılması gereken sonuçları veya elemine edilecek tehlikeleri belirtirken, teknik çözümleri veya bu tehlikelerle nasıl başa çıkılacağı hakkında ipucu vermez. Üreticiler temel gereklere uyumu sağlayacak kesin çözümlere ve uygulama detaylarına ilgili harmonize standartları veya şartnameleri kullanarak ulaşabilir. 

Teknik Dosya ( Teknik Dökümantasyon ) neleri içermelidir?

AB harmonize yönetmelikleri, üreticilere ürünlerinin temel gereklere uygun olduğunu kanıtlayacak bilgileri içeren bir teknik dosya hazırlamak ve bu dosyayı 10 sene saklamak zorunluluğu getirir. Üreticilerimizin veya yetkili temsilcilerinin sorumluluğu olan teknik dosya, kalite sistem tabanlı uygunluk değerlendirme proseürlerinde kalite system dökümantasyonun bir parçası olabilir.

Teknik dosyada bulunması gerekenler her yönetmelikte ayrıntılı bir şekilde belirtilse de genel olarak ürünün tanımlaması, kullanım amacı, dizayn, üretim, operasyonla ilgili bilgi ve dökümanları içerir.  Web sayfamızda da bu bilgilere ulaşabilirsiniz. 

CE Belgesi & Uygunluk Değerlendirme Modülleri:

Uygunluk değerlendirme modülleri tasarım ve üretim aşamalarını kapsar. Bazı modüller sadece bir   bazıları da iki aşamayı birden kapsar.  Uygunluk değerlendirme modüllleri 8 ana kategoriden oluşmaktadır;

•    Modül A, A1, A2 - İç üretim kontrolü

•    Modül B - AT tip incelemesi

•    Modül C, C1, C2 - Üretimin dahili kontrolüne dayalı tipe uygunluk

•    Modül D, D1 - Üretim sürecinin kalite güvencesine dayalı tipe uygunluk

•    Modül E, E1 - Ürün kalite güvencesine dayalı tipe uygunluk

•    Modül F, F1 - Ürün doğrulamasına dayalı tipe uygunluk

•    Modül G - Birim doğrulamasına dayalı uygunluk

•    Modül H, H1 - Tam kalite güvencesine uygunluk

Onaylanmış Kuruluşlar

Onaylanmış kuruluş yönetmeliğe göre üçüncü taraf onayı gerektiren durumlarda, uygunluk değerlendirme prosedürlerinde belirtilen kalibrasyon, test, denetim, muayene ve sertifikasyon faaliyetlerini yürütür. Onaylanmış kuruluşlar, yetkili kuruluşlar ( ilgili Bakanlıklar) tarafından  ilgili yönetmelikte belirlenen esaslar doğrultusunda görevlendirilir ve AB Komisyonuna bildirilir.  

Onaylandıkları uygunluk değerlendirme hizmetlerini Topluluk dahilinde veya üçüncü ülkelerde verebilirler. Atandıkları yetkili kuruluşa ve piyasa gözetim birimlerine bilgi sağlamalıdırlar.Hizmetlerini tarafsız, bağımsız, ayrımcılık yapmadan ve yetkin bir şekilde gerçekleştirmelidirler. Teknik yeterliliklerini kanıtlayacak akreditasyonlara sahip olmaları tercih edilir.

Akreditasyon niçin tercih edilmelidir?

Akreditasyon, uygunluk değerlendirme kuruluşunun ilgili uygunluk değerlendirme faaliyetlerini harmonize standartlarda belirtilen şartlarda yürütebilecek  teknik yeterlilikte olduğunun ulusal akreditasyon kuruluşu (TÜRKAK) tarafından tasdik edilmesidir. 765/2008 Regülasyonu ile AB' de akreditasyon gerekliliğinin yasal çerçevesi  belirlenmiştir. Akreditasyon uygunluk değerlendirme faaliyetlerinin  sağlıklı  yürütülerek ürün uygunluğunun sağlanması ve uygunluk değerlendirme kuruluşunun faaliyetlerine güven duyulması açısından önemli bir unsurdur.  

TS EN  ISO/IEC  17020 Uygunluk değerlendirmesi - Çeşitli muayene kuruluşlarının işletimi için şartlar.

TS EN  ISO/IEC  17021-1 Uygunluk değerlendirmesi -  Yönetim sistemlerinin tetkini ve belgelendirmesini sağlayan kuruluşlar için  şartlar.

TS EN  ISO/IEC  17024 Uygunluk değerlendirmesi - ÇPesonel belgelendiren kuruluşlar için genel şartlar. 

TS EN  ISO/IEC  17025  Deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının yeterliliği için genel şartlar.

TS EN  ISO/IEC  17065 Uygunluk değerlendirmesi - Ürün, proses ve hizmet belgelendirmesi yapan kuruluşlar için şartlar.

 

 

Sıra

Direktifin Kapsadığı Alan

Uyumundan Sorumlu Kuruluş

1

Alçak Gerilim Cihazları

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

2

Basit Basınçlı Kaplar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

3

Gaz yakan aletler

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

4

Sıcak su kazanları

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

5

Elektromanyetik uyumluluk

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

6

Makinalar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

7

Sivil kullanım için patlayıcılar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

8

Otomatik olmayan tartı aletleri

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

9

Patlayıcı ortamlarda kullanılan ekipmanlar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

10

Asansörler

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

11

Dondurucular

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

12

Basınçlı kaplar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

13

Açık havada kullanılan ekipmandan çevreye yayılan gürültü

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

14

Floresan lambalarda enerji etkinliği

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

15

Vücuda yerleştirilebilir aktif tıbbi cihazlar

Sağlık Bakanlığı

16

Tıbbi cihazlar

Sağlık Bakanlığı

17

In vitro tıbbi tanı cihazları

Sağlık Bakanlığı

18

Oyuncaklar

Sağlık Bakanlığı

19

Gezi amaçlı tekneler

Denizcilik Müsteşarlığı

20

İnşaat malzemeleri

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

21

Kişisel korunma donanımları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

22

Radyo ve telekomünikasyon terminal cihazları

Telekomünikasyon Kurumu

23

Yolcu taşıma amaçlı kablo üzerinde hareket eden araçlar

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı

Tüm bu ürünleri üreten ve Avrupa birliği ülkelerine satan firmaların mecburen alması gereken ve sanayi bakanlığı tarafından denetime tabi olan ve denetim sonucunda veya herhangi bir şikayet neticesinde CE belgesini gösteremeyen üreticiler ve satıcılar maddi para cezaları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. 

Avrupa Birliği, şu anda 28 üye ülkeden oluşan, 500 milyondan fazla nüfusu olan siyasi ve ekonomik bir birliktir. Bu birliğin serbestiyet tanıdığı dört temel unsurdan bir tanesi malların serbest dolaşımı başlığı altındaki ürünlerdir.

CE İşareti ise bu ürünlerin AB teknik mevzuatında belirlenen kurallara uyduğunu ve herhangi bir teknik engele takılmadan AB dahilinde serbest dolaşıma girebileceğini gösterir.

Agrega üreticileri, asansör üreticileri ve montaj firmaları, yapı malzemeleri üreticileri, bims üreticileri, elektronik ürün üreticileri ürettikleri ürünlerin Avrupa pazarına girmesinin haricinde yasal olarak ürünlerinin çeşitli testlerini yaptırmak ve limitler içerisinde olduğunu ya bir onaylı kuruluş ya da kendi beyanlarıyla belirtmek zorundadırlar. 

Çukurova Marka Patent Kalite Danışmanlık olarak; CE konusunda mecburiyeti olan tüm sektörler için teknik dosyanın hazırlanması ve gerekli testler için laboratuvar çalışmalarını yapmaktayız. Ürün tip testleri ve performans deneyleri neticesinde herhangi bir uygunsuzluk çıkmaması halinde denetim gerçekleştirilerek CE etiketi almaya hak kazanarak ürünler üzerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Özellikle faaliyet alanlarımız olan İstanbul, İzmir, Bursa, İzmit, Eskişehir, Adana, Mersin, Antalya, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş illerinde CE belgelendirme, CE test ve denetler, Ce declaration, Self Declaration, Onaylı kuruluş denetimleri, teknik dosyaların hazırlanması, raporlanması ve sunulması gibi hizmetleri etkin bir şekilde yapmaktayız.  

CE Belgesi Nedir?

Avrupa Ekonomik Alanında (AEA) serbest dolaşımda bulunan birçok üründe CE harflerini görürüz. Avrupa' ya Uygunluk anlamına gelen bu işaret Topluluk içinde satılan ürünlerin asgari güvenlik, sağlık ve çevre koruma gereklerine göre denetlendiğini/ değerlendirildiğini gösterir. Avrupa Topluluğu içerisinde satın aldığınız yeni bir telefon, mutfak robotu, televizyon veya boya kaleminde CE işaretini görürsünüz. CE işareti aynı zamanda tüm üreticilerin hesap verilebilir aynı kurallara uyumunu zorunlu kılarak adil rekabet koşullarını ifade eder.

 

CE Belgesi Ne İşe Yarar?

Gereken ürün grupları için CE belgesi alıp, ürününe CE işareti iliştiren üretici, ürününün tüm yasal (yönetmelik ve standartlara) gereklere uyduğunu ve ürünlerinin ekonomik alan içerisinde satılabileceğini deklare eder.
CE Belgesi iş dünyasına ve tüketicilere iki ana fayda sağlar. İş dünyası CE işareti taşıyan ürünlerin AEA da hiçbir engellemeye tabi tutulmadan satılabileceğini, tüketicilerde satın aldıkları ürünlerin aynı düzey temel sağlık, güvenlik ve çevresel koruma gereklerini karşıladıklarını bilir.

Ürünlerinin bu temel gereklere uyguluğunu değerlendirmek, bu çerçevede teknik dosya hazırlamak, gerektiği durumlarda CE belgesine sahip olmak, AT Uygunluk Deklarasyonunda (AT Uygunluk Beyanı) bulunmak ve ürünlerine CE işareti iliştirmek üreticilerimizin sorumluluğundadır.

CE Belgesi Nasıl Alınır?

Test, muayene ve/veya CE sertifikasyon çalışmaları içeren ürün uygunluğunu değerlendirme prosedürleri (modüller) takip edilerek, ürün piyasaya çıkmadan önce bu işlemler tamamlanmış olmalıdır. Üreticilerimiz, ürünlerinin kapsamları içerisinde bulundukları yönetmelikleri doğrulayarak gerekiyorsa bu alanda uygunluk değerlendirme işlemi sunmak için yetkilendirilmiş onaylanmış kuruluşlara başvurmalıdırlar.  

AT Uygunluk Beyanında hangi bilgiler bulunmalıdır?

AT Uygunluk Deklarasyonu, ürün, üretici veya üretici temsilcisi, gerekliliği olan ürün gruplarında Onaylanmış Kuruluş ve harmonize standartlar ile ilgili aşağıda sıraladığımız bilgileri içermelidir.Ürünün tanımı

•    Üreticinin veya yetkili temsilcisinin adı ve adresi

•    Bu deklarasyonun tek sorumluluğunun üreticiye ait olduğunun beyanı

•    Ürünün izlenebilirliğine yardımcı olacak tanımlaması, uygun durumda uygun netliğe sahip ürün fotoğrafı

•    Ürünün uygun olduğu AT yönetmeliği

•    Uygunluğu referans verilen harmonize standartlar ve/veya şartnameler

•    Gerektiği durumlarda, onaylanmış kuruluş adı ve numarası, izlenen modülün tanımı ve CE sertifikası bilgileri

•    Ek bilgiler, imza, imza yetkilisi adı görevi, imza yeri ve tarihi

CE İşareti ürünlere nasıl iliştirilir?

CE İşaretinin şekli aşağıdaki gibi olmalıdır, boyutları değişse bile oranlara uyulmalıdır. CE işareti ürün bilgi levhası/etiketi üzerine görünür, okunaklı, silinemez bir şekilde iliştirilmelidir. Ürünün doğasından kaynaklanan sebeplerden ötürü bu şartlar sağlanamazsa ürünün paketine ya da uygun dokümanlara iliştirilmelidir.

İstanbul Cad.No:5 Pelin İş Merkezi Kat:4 No:121 (Nimet Abla Gişesi Üstü) Bakırköy - İstanbul
444 8 148
0533 390 90 33
0532 696 19 56
info@cukurovapatent.com
CEYHUN ATIF KANSU CAD. 1387. SK. NO:1/3 BALGAT ÇANKAYA- ANKARA
444 8 148
0532 696 19 56
0533 390 90 33
info@cukurovapatent.com
Sümer Mah. 69051. Sok. Hatice Hatun Apt. A Blok Kat:1 No:1(Denizbank Üstü) Seyhan ADANA
444 8 148
0553 057 26 33
0553 057 26 32
adana@cukurovapatent.com
Saraykent Mah. Akçay 2 Sokak Zehra Dönmez Apt. No:2 Kat:3 Daire:9 Antakya/Hatay
444 8 148
0543 685 41 52
0530 353 93 99
info@cukurovapatent.com
Merkez Güvenevler Mahallesi, 1947.Sokak, Bahçekent 2 Apt. No:3/4 Yenişehir/Mersin
444 8 148
0549 289 61 63
0543 685 41 52
info@cukurovapatent.com
Güvenevler Mahallesi, Duisburg Bulvarı, No:20/A Şehitkamil / GAZİANTEP
444 8 148
0532 696 19 56
0543 685 41 52
info@cukurovapatent.com
Esenler Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi 34/34 Merkez / ÇANAKKALE
444 8 148
0533 390 90 33
0532 696 19 56
info@cukurovapatent.com
Şazibey Mahallesi, Biriketçiler Caddesi, No:12 Merkez / Kahramanmaraş
444 8 148
0533 390 90 33
0543 685 41 52
info@cukurovapatent.com
Ebulfeyz Elçibey Cad. No: 32 Taşpazar Mah. Merkez / AKSARAY
444 8 148
0543 685 41 52
0533 390 90 33
info@cukurovapatent.com
Yeni Mahalle Yıldırım Beyazıt Soko No:14 Kestel/BURSA
444 8 148
0533 390 90 33
0532 696 19 56
info@cukurovapatent.com
Dörtyol Sanayi Sitesi 16. Sokak No: 25 Arifiye / SAKARYA
444 8 148
0532 247 76 69
0533 390 90 33
info@cukurovapatent.com

Adana Marka Tescili

Çukurova Marka Patent Kalite Yönetim ve Danımanlık firması olarak Adana ili Barajyolu mevkiinde bulunan ve 5 yıldır faaliyette olan şubemiz ile Adana firmalarına marka tescil, patent tescil, tasarım tescil, faydalı model tescil, barkod numarası tescil, gln numarası tescil, domain tescil(alan adı tescil), Iso 9001, Iso 14001, Iso 45001 ve Iso 22716 GMP Belgelendirme hizmetlerini kurumsal bir şekilde sunmaktayız. Adana şube için 0322 225 8233 numaralı hattımızla irtibata geçebilirsiniz.

Hatay Marka Tescili

Çukurova Marka Patent Kalite Yönetim ve Danımanlık firması olarak Hatay ili Antakya ilçesinde 2010 yılında kurulan ve 12 yıldır faaliyette olan şubemiz ile Hatay firmalarına marka tescil, patent tescil, tasarım tescil, faydalı model tescil, barkod numarası tescil, gln numarası tescil, domain tescil(alan adı tescil), Iso 9001, Iso 14001, Iso 45001 ve Iso 22716 GMP Belgelendirme hizmetlerini kurumsal bir şekilde sunmaktayız. Hatay şube randevu ve daha fazlası için 0326 225 13 33 numaralı hattımızla irtibata geçebilirsiniz. Marka tescil konularında ve merak ettiğiniz diğer konular için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. www.cukurovamarka.com

İstanbul Marka Tescili

Sanayi ve Ticaret şehrimiz olan İstanbul'da marka tescil konusu ve diğer hizmetlerimiz için ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

Adana Danışmanlık

Kaliteli ve verim alacağınız danışmanlık hizmetlerimiz konularında profesyonel mühendislerimizle danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Mersin Marka Tescili

Marka Tescil konusunda da oldukça gelişen şehrimize şubelerimizde değer katmaya devam ediyoruz.

Marka Tescil Sorgulama

Tescil etmek istediğiniz ismin araştırmasını yapıp, işimizi büyük titizlikle yapıyoruz.

ISO belgesi

ISO belgesi konusunda kalite belgelendirme hususunda hizmet verdiğimiz, sertifikalı eğitimler verdiğimiz ofislerimiz mevcuttur.Eğitim takvimimize şu linkten ulaşabilirsiniz. Eğitim Takvimi

Marka Tescil Yenileme

Sürdürülebilir kalıcılığı yakalamak için markanızı yenileyin. Hukuki savaşlardan korumak adına marka tescilinizi uzatmaktan memnuniyet duyarız.

Çukurova Patent ve Danışmanlık ® Tüm Hakları Saklıdır. © 2006 - 2020
  • Sizi Arayalım
  • Adınız soyadınız
  • İl Seçimi
  • Birim Seçimi
  • Telefon Numaranız